€ / EUR

Válasszon a menüből!

 

Térképészet

Gyártó: eszterhéj
Jótállás: 24 mesiacov
A termék kódja: v5
Hozzáférhetőség: na sklade
20.00 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Ez a videó az Eszterhéj óvópedagógiai on-line foglalkozássorozat első része. Felépítése, tartalma és dinamikája miatt javaslom, hogy elsőként ezt próbálják ki a gyerekekkel. A sorozat további részei nem kronológiai sorrendben készültek, így azok szabadon variálhatóak.

 

Kapcsolódva a közlekedés témaköréhez, ebben a videóban különböző térképeket vizsgálunk meg. A gyerekek domborzati-, város-, metró- és autóstérképek segítségével gyakorolják a síkbeli tájékozódást, vonalvezetést. Saját térképet is készítünk, amelynek előzményeként geometriai alakzatokkal ismerkednek meg a gyerekek.

Épített környezetünket is feltérképezzük a videóban: Milyen fontos épületek, helyszínek találhatók egy városban? Ha ezt felidéztük, kezdhetjük a közös térkép szerkesztését! Szokatlanul nagy felületen (kb. 1,5 m x 1 m-es papíron), közösen dolgozik majd a csoport. Ez a munkaforma lehetőséget ad az együttműködés, közös gondolkodás és problémamegoldás gyakorlására, fejlesztésére.

A szebbnél szebb versek és játékok mellett a foglalkozás végén pedig következhet a jól megérdemelt zenehallgatás – méghozzá cimbalomkísérettel!

A megvásárolt videók tartalmaznak egy részletesen  kidolgozott foglalkozás tervezetet óvodapedagógusok részére. Ebben a szakmai anyagban a foglalkozás részletes menete mellett megtalálhatók a felhasznált képzőművészeti, irodalmi és zenei anyagok pontos forrásmegjelölésekkel, valamint az alkotó feladat részletes eszközigénye is.